557

Lever du en løgn?

Vær dig selv – alle andre er optaget
- en talemåde med mere visdom end de fleste måske tænker over?
 
Fuldt lovlige løgne, som de fleste ikke tænker over?
”Den bluse skal du ikke tage på, den er for stram – så ser man mere, hvor tyk du er”. Det sagde min kone for et par år siden dengang jeg vejede 120 kg. Interessant, tænkte jeg.
Det er rigtigt, at jeg er alt for tyk. Men hvorfor prøve at skjule det??? Det er jo sådan, som jeg er. Skulle jeg så lade som om, at jeg ikke er alt for tyk?
 
Jeg er for tyk
 
Hvis jeg lader som om, at jeg ikke er tyk, så lader jeg som om, jeg ikke er den, som jeg rent faktisk er. Altså prøver jeg på at leve en andens liv. Så spiller jeg en rolle i stedet for at leve. Jeg kan bruge hele livet på at lade som om, jeg ikke er mig. Og til sidst, når jeg dør, har jeg kun været mig selv, når jeg var alene.
”Nu må vi se at få ryddet op – vi får gæster; vores venner Jørgen og Tina kommer.” Altså: Vi lader som om, at vi altid har det fint i anledning af, at vores venner kommer. Igen er jeg/vi ikke os selv – vi lader som om, vi er ordensmennesker. Hvor mange modtager gæsterne med: ”Det var godt, I ikke kom før tiden, for vi har knoglet 4 timer med at få denne her svinesti til bare at se lidt ordentlig ud.”?
 
Skjuler vi det, vi ikke kan ændre?
Siden jeg var helt ung, har jeg rystet på hænderne – det er en fejl i nogle nervebaner. Men i over 30 år af mit liv vidste jeg ikke, hvorfor jeg rystede. Jeg kunne ikke få det til at passe med nervøsitet, for jeg var ikke nervøs, men det så jo sådan ud – udefra set. I mange år prøvede jeg derfor at undgå, at andre lagde mærke til, at jeg rystede på hænderne. For det var ikke i orden, hvis nogen troede, at jeg var nervøs! Og i virkeligheden var jeg også selv nervøs for, at det i bund og grund var nervøsitet, og så var det bare alt for pinligt.
 
Skjuler vi også alt det, vi godt kan ændre?
Og der er også en masse, jeg godt kan gøre noget ved. Jeg taler for hurtigt. Jeg afbryder andre. Jeg er for utålmodig. Jeg …..
I over 20 år har jeg sagt til mig selv, at det skulle jeg ændre på. Men det er enten ikke lykkedes, eller også er jeg aldrig kommet i gang med at gøre noget ved det. (Det skyldes primært, at jeg er et menneske og ikke en robot, som man blot kan justere.)
Har jeg brugt penge på kurser, gået i terapi, forsøgt med yoga, meditation m.m.? JA.
Har det hjulpet? NEJ.
Hvorfor? Fordi jeg i bund og grund er forkert skruet sammen.
 
Jeg er forkert - Selvfølgelig er jeg det.
Jeg har en følelse, en holdning, et synspunkt - kald det, hvad du vil - der hedder: ”Jeg er forkert” (”Jeg er ikke god nok”, Jeg dur ikke”, ”jeg er anderledes” …) og for mig er det ikke i orden, at jeg er forkert.
 
En gang sludder og vrøvl nedarvet gennem generationer.

Selvfølgelig er jeg forkert – jeg har rigtig mange fejl, også alvorlige fejl. Det er helt i orden. Det er mit liv. Og det skal jeg nok få noget rigtig godt ud af! Derfor er der ingen grund til at prøve at skjule det. Indrøm det dog. Det er ærlig snak, og det kan andre mennesker sagtens forholde sig til. (Og hvis de ikke kan det, så er det deres problem.) Og jeg kan heller ikke hele tiden huske, at det er i orden at være forkert, og det er også i orden.
 
Looking good – Det skal se pænt ud på overfladen.
Jeg skal være pæn, Jeg skal være perfekt, Jeg skal have succes. Ja, der findes mange måder ikke at være mig på. For jeg er ikke pæn, jeg er ikke perfekt osv. Jeg er helt normal, fyldt med fejl og mangler og heldigvis også det modsatte. Det er jeg nødt til at indrømme, hvis jeg vil have et ærligt liv med masser af sorger, glæder, angst, kærlighed, succeser, fiaskoer …
 
Vi lever et liv, hvor vi prøver at se pæne ud på overfladen. Hvor vi prøver at lyve os til at være anderledes, end vi virkelig er. Eksempel: Det er morgen, posten ringer på døren for at aflevere et anbefalet brev. Du råber, så posten kan høre det: ”Et øjeblik”. Du skal lige nå at fikse dit hår på 30 sekunder. Så åbner du døren. Posten må ikke se, at du har morgenhår!
 
Posten har et anbefalet brev med til dig. Du har vundet 100 millioner kr. og et super dejligt liv fyldt med kærlighed, visdom og succes på alle livets områder. Der er kun en betingelse: Du får kun præmien, hvis du lever et 100% ærligt liv i bare en uge. Hvis du tror, du kan, så prøv :-)
 
Og da jeg nu engang lever af at sælge CD’er/downloads og foredrag, så får du lige herunder nogle anbefalinger, der kan hjælpe dig lidt på vej: Tryk på nogle af linksne herunder.

Der er ikke nogen produkter, som matcher de kriterier, du har angivet.