619

Farvel til Møgsumpen

Farvel til Møgsumpen

Turen ned til Møgsumpen følger en meget langsomt nedadgående spiral.
Dette er en personlig beretning om en tur ned i bunden af skidtet og tilbage igen.
 
Følgende handler om kroppen, men det kunne lige så godt handle om økonomi, psykisk velbefindende, stress, arbejdsliv m.m.
 
For 15 år siden løb jeg marathon, MEN så fik jeg en dag under træningen min første hjerterytmeforstyrrelse. Derefter var jeg så heldig, at den kun kom ca. hver anden måned. Når hjerterytme-bøvlet kom, tog jeg en pille, og problemet var løst. Der var dog lige det, at jeg fik disse hjerterytmeanfald ved belastninger, så her stoppede løbetræningen. Snigende, uden at jeg egentlig lagde mærke til det, stoppede styrketræningen også, selv om jeg blot kunne have gået efter mindre vægte.
 
Der gik nogle år, og vægten steg stille og roligt med 2-3 kg om året, uden at jeg rigtigt lagde mærke til det. Første pejlemærke på vej mod Møgsumpen var, da vægten viste et trecifret tal, men ubevidst satte det skub i hastigheden nedad på spiralkurven. Der kom snigende holdninger som ”Det er spild af vand at gå i bad hver morgen (uden tøj på skriger spejlet jo efter en) - hver anden er morgen er nok", ”Kalorier smager bedre end vitaminer”, ”Alle andre spiser jo slik og drikker øl og vin – hvorfor skulle jeg ikke også have det lidt godt”.
 
Senere kom andre ”økologiske holdninger” til. ”Hvorfor bruge så meget vaskepulver? En undertrøje kan godt holde 2 dage, så meget sveder jeg jo heller ikke”. Da vægten rundede de 110 kg, blev solbadning også for usundt. Jeg havde førhen ikke rørt slik og søde sager i 12 år, men så skulle jeg da lige smage, og så var sukkeret også en af mulighederne, når det ind i mellem var lidt synd for mig, eller der var noget, der skulle fejres. Rødvin blev afløst af øl for ”Mikrobryggeriernes øl er da helt fantastisk”.
 
Så pludseligt en dag uden varsel blev hjerterytmeforstyrrelsen permanent! (Den er ikke livsstilsrelateret – men den type bliver permanent efter en del år.) Jeg blev forpustet af bare at gå tre trin op ad en trappe. Det startede for alvor lavinen! Natmaden blev daglig, øllerne og rødvinen tog til, og når jeg ikke skulle ud af huset, glemte jeg at barbere mig. Jeg blev mere og mere sjusket med mit tøj og mit udseende. Vægten steg stadig.
 
Så blev jeg opereret. Jeg blev helbredt! Jeg fejlede nu intet – jeg kunne tåle alle de belastninger, jeg ville. Det skulle fejres med øl og vin og kalorier. Jeg var, uden at jeg havde lagt mærke til det, flyttet ind i Møgsumpen. Og der blev jeg boende!
 
Heldigvis for mig underviser jeg i positiv tænkning, så jeg fik ikke psykiske skrammer af nedturen – den forblev rent fysisk. Og endnu heldigere var en telefonsamtale, som jeg havde med en person, som jeg havde undervist for mange år siden – det var julenat. Vi kom til at tale om, at vi begge havde en psyke, der er bedst til alt eller intet. Han var lige samme dag begyndt at spise slik igen, efter at han havde været holdt op i et år for at bevise at han kunne.
 
En sætning røg ud af min mund, uden at jeg tænkte over det: ”Jeg holder da bare op med at drikke alkohol”, og det startede turen tilbage fra Møgsumpen. (Jeg var holdt op med at spise sukker 4 måneder tidligere). Næste morgen steg jeg op på vægten – den havde jeg ikke været oppe på i et halvt års tid, lige siden at den var begyndt at vise nogle få gram fra 120 kg. Vægten viste, at jeg havde tabt mig ca. 5 kg, sikkert på grund af det manglende sukker.
 
En måned efter viste vægten 110,0 kg (tallet efter kommaet er vigtigt, når turen går tilbage fra Møgsumpen), altså knap 10 kg mindre. Der var lang vej tilbage, men jeg var flyttet ud af Møgsumpen. Jeg begyndte igen at gå i bad hver morgen, jeg barberede mig hver dag m.m. Jeg lavede mig et slogan: ”Jeg gør det, fordi det er svært”, for det er svært at tabe 30 kg (jeg mangler stadig 3 kg). Mit nye password til forskellige sider på nettet kom til at hedde: MotionNu123!. Jeg brugte og bruger en hel masse af de mentaltræningsteknikker, som jeg heldigvis er danmarksmester i.
 
Jeg har fået meget mere energi, og jeg kommer tilbage ud i solen, når det bliver lidt varmere. Og hvis lægerne ellers tillader det, så løber jeg Marathon til efteråret.
 
P.S. Jeg skulle hilse fra dem, der stadig bor i Møgsumpen. Både fra dem, der stadig bor i DårligØkonomiMøgsumpen, dem, der bor i DepressionsMøgsumpen, dem, der bor i ArbejdsløshedsMøgsumpen, MitSelvværdErIBundMøgsumpen, StressMøgsumpen, JegErForNegativMøgsumpen, JegHarDetSkidtMenJegGørIkkeNogetVedDetMøgsumpen, ArbejdsnarkomanMøgsumpen, JegHarEtLorteArbejdeMøgsumpen, JegHarForTravltOgDetGårUdOverMineBørnMøgsumpen, MitParforholdErAltForDårligtMøgsumpen og alle de andre indbyggere i Møgsumpen.
 
P.P.S. Foredraget: ”Positivitet der virker! – Privat og på arbejdet” handler ikke om min slanketræning, men det handler om alle de metoder, som jeg bruger, og som kan bruges til alt, hvad du ønsker at opnå både psykisk og fysisk, f.eks. mere positivitet, glæde, overskud, energi, et godt samarbejde, bedre trivsel, større selvværd og selvtillid, succes privat og på arbejdet osv. Det handler også om at skabe fællesskab på arbejdet, nedbryde negativitet, fremme den daglige humor m.m.
 
Du kan læse om det og købe billetter her:
https://foredrag.sommerskov.dk/positivitet/foredragsturne.html

Der er ikke nogen produkter, som matcher de kriterier, du har angivet.