541

Angst

Angst

angst

Jeg har været bange hele mit liv og det har du også, hvis du altså vil indrømme det.
Nogle er bange for edderkopper, slanger, kræft, jordskælv, flyveture … dødsangst. Altså bange for at dø. Realistisk: Du ender med at dø under alle omstændigheder, så drop angsten og lev med de farer, der er, eller spild dit liv med at bekymre dig om noget, du i sidste instans ikke kan undgå. Hvad med at bruge dødsangsten til at leve livet her og nu? Sig dit job op. Skæld chefen ud. Sælg huset og køb en båd og sejl verden rundt. Sig til svigermor, at du ikke gider hende eller …

Men du kan også bare beholde angsten og vente på at dø. Hvis du venter længe nok, så lykkes det til sidst, og du behøver næsten slet ikke at have levet livet, før du til sidst dør.

Værst af alt: Alle mennesker er i virkeligheden bange for at blive afsløret i det, vi alle sammen godt ved: ”Jeg er forkert”, ”Jeg er ikke god nok”, ”Jeg dur ikke” … Vi ved alle sammen, at det er rigtigt … Vi er alle sammen på spanden, hvis de andre opdager det … Vi drikker for meget, vi spiser for meget slik, vi er for negative inderst inde, vi …
I de bedste øjeblikke får angsten os alle sammen til at gøre os en ekstra anstrengelse, men det er ikke det, der er mest af. Det, der er mest af, er, at vi prøver at skjule, at vi er bange for at blive opdaget. Måske kunne det kaldes: ”Det skal se pænt ud på overfladen”. Altså de andre må ikke opdage det.

MEN når skidtet vælter ind over os: Når kæresten opdager utroskaben, når vi får en bundkarakter til eksamen, når børnene bliver voksne og frasiger os, fordi vi ikke har gjort det godt nok, når politiet, skattevæsenet, naboen, kollegerne opdager vores forsøg på at lade som om, at der ikke er noget galt, selv om vi har prøvet at skjule alkoholmisbrug, snyd, uærlighed, stress, depression, manglende kompetencer, psykiske defekter m.m. SÅ GÅR DET GALT. Vi går ned med stress, vi bliver indlagt med mavesår, får blodpropper, hjerneblødninger, begår de værste dumheder, lovbrud m.m.

Vi har alle sammen travlt med at skjule, at vi er forkerte: ”Gud, skal de skilles – de havde det da lige så godt”, ”Er han virkelig blevet fyret – han er da ellers en super sælger” … ”Hun er da verdens sødeste – hvorfor vil han så ikke være kærester med hende længere” … osv. Vær helt sikker: Det er løgn. Vi er alle sammen helt forkerte, og vi bliver jævnligt totalt trætte af hinanden med god grund, fordi vi regnede med, at de andre gør, som vi forventer, og det gør de ikke! Kan den supergode ven/veninde vise sig at være falsk? Kan nogen have misbrugt din tillid? Kan nogen være gået bag om din ryg?

I virkeligheden ligger hele befrielsen i at indrømme hele skidtet: ”Ja, jeg drikker for meget”. ”Ja, jeg kan ikke styre mit temperament”. "Ja, jeg er en slapsvans, der ikke kan tage mig sammen”. ”Ja, jeg lyver”. ”Ja, jeg er alt for aggressiv”. "Ja, jeg kan ikke styre mine følelser”. "Ja, jeg er helt og aldeles forkert”. ”Ja, jeg er for negativ”. ”Hvis jeg ser ud til på overfladen at have styr på tingene, så skulle du bare se, hvordan det ser ud under overfladen”.
Jamen hvad så med alle topcheferne, de berømte, Bruce Willis, Obama, Opera Winfield m.m. De er da ikke bange, de er da helt perfekte. NO! De er lige så bange som dig og mig. Tænk, hvis hele verden vidste, at Bruce Willis, Brat Pitt, Obama og Putin havde flyskræk? Nope – det røber de ikke, men skal vi vædde på, at der er meget, de ligesom dig og mig er bange for? De er jo bare mennesker som du og jeg. Og mennesker er bange.

Vi er alle bange for …
Ja. Jeg ved det med sikkerhed: Jeg er for tyk. Jeg drikker for mange øl. Jeg spiser natmad. Jeg er for slap. Jeg motionerer for lidt. Jeg afbryder andre. Jeg er forkert hele vejen igennem. Sådan har det været hele mit liv, men da det nu er det eneste liv, jeg regner med at få, så har jeg tænkt mig bare at indrømme det og så få et godt liv ud af det.
Jeg er skide bange for at indrømme det, men hvad med dig?

Angst kan kun bruges til en ting: At komme tæt på andre, når du indrømmer det.
Dødsangst kan kun bruges til at bestige bjerge, hoppe i faldskærm, bungy jump m.m., så du viser, at det er dig, der bestemmer, og ikke angsten. Og det giver ofte gode, anderledes oplevelser.
Og husk: Mod er at gøre noget, man ikke tør.

Manglende mod er at lade angsten bestemme.
Og det at være menneske er oftest at mangle modet. Så indrøm det for h… og få det bedst mulige liv ud af livet.

per side
Nyhed: Log ind og afspil dine køb ligesom på en app.
 1. God nok coveret

  God nok 3 CD'er/downloads + bog (For teenagere)

  576,00 kr

  Download:

  268,00 kr

  CD: 348,00 kr
  Sovehjælp og/eller ekstra selvværd. Teenagere har mange problemer. Tag toppen af de fleste teenageproblemer med ekstra selvværd. Problemer i forhold til dagligdagen i skolen, blandt vennerne og i forholdet til forældrene. Mentaltræningsdelen findes både som dag og godnatuggave i et produkt. Her er effektive indsigter og metoder til ...

 2. Indre ro og god søvn - Cover

  Indre ro og god søvn. Rabatpakke 3 CD'er/downloads

  554,00 kr

  Download:

  348,00 kr

  CD: 398,00 kr
  Wellness til dig. Vil du have ekstra velvære? Slut med stress, indre uro, søvnproblemer og andet ubehag. Forkæl dig selv med mere glæde i dagligdagen: Køb to af disse CD'er/downloads/apps med rabat og få den tredje med gratis.

 3. Indre Ro og velvære coveret

  Indre Ro og Velvære Dobbelt CD/download

  Download:

  198,00 kr

  CD: 218,00 kr
  Mere afslappet og mindre stress. Stop angst, indre uro og løs dine søvnproblemer - skab psykisk balance - overskud, trivsel, afspænding og velvære til dig .....
  Ny kraftigt udvidet udgave

 4. Du kan - Du tør - Du vil. 4 CD'er/downloads + en bog (8-12 år)

  Du kan - Du tør - Du vil. 4 CD'er/downloads + en bog (8-12 år)

  648,00 kr

  Download:

  348,00 kr

  CD: 388,00 kr
  Styrk selvværd, selvtillid og mod. Forebyg angst. Lær at acceptere egne og andres fejl. Skab glæde, positivitet og handlekraft. Dette er et af de bedste produkter til denne aldersgruppe. Fald i søvn til tiden. Både som dag og godnatuggaver i et produkt. OBS Nyt cover med samme indhold. Se det gamle her, så du ikke køber noget, du har.

 5. Du er vidunderlig cover

  Du er vidunderlig. 4 dobbelt download plus bog (3 - 7 år)

  648,00 kr

  Download:

  348,00 kr

  CD: 388,00 kr
  Selvværd, selvtillid og/eller sovehjælp. Både som dag og godnatuggaver i et produkt. Ekstra virkninger: Modvirker angst og trods. Accept af andres og egne fejl. I nuslingetræet er dit barn hovedpersonen i disse helt skønne historier ...

 6. Du er helt unik. coveret

  Du er helt unik 4 CD'er/downloads inklusive bog (5 - 9 år)

  648,00 kr

  Download:

  348,00 kr

  CD: 398,00 kr
  Sovehjælp, selvværd og selvtillid til dit barn. Både som dag og godnatuggaver i et produkt. I sommerfugledalen er dit barn hovedpersonen i disse dejlige historier ...

 7. Jeg er god nok - cover

  Jeg er god nok. Tredobbelt CD/downloads plus bog

  576,00 kr

  Download:

  288,00 kr

  CD: 338,00 kr
  Styrk selvværdet! Det styrker livsglæden og giver indre ro, overskud, sikkerhed, energi og gennemslagskraft. Det minimerer bekymringer, usikkerhed, nervøsitet, tristhed og nogle former for angst. Få her en række gennemprøvede metoder.

 8. Du er sej. Cover Web

  Du er sej. 4 CD'er/downloads + en bog (8-12 år)

  688,00 kr

  Download:

  348,00 kr

  CD: 388,00 kr
  NYHED!
  Styrk selvværd, selvtillid og koncentration. Lær at tackle uretfærdighed og vrede. Sig farvel til angsten for at miste, og lær at påskønne andre. Hyg dig med at se dit barn falde glad i søvn til tiden og sove dybt og trygt hele natten. Både som dag og godnatuggaver i et produkt.

 9. Behold dem du elsker coveret

  Behold dem du elsker. Dobbelt CD/downloads plus bog

  328,00 kr

  Download:

  268,00 kr

  CD: 308,00 kr
  Farvel til angsten for at miste. "Behold dem du elsker" hjælper dig af med angst, jalousi, overbeskyttelse og eventuel tristhed og ensomhed.

 10. Modig og tryg coveret

  Modig og tryg CD/download

  Download:

  89,00 kr

  CD: 99,00 kr
  Vil du have styrket mod og tryghed, så er dette den mentaltræning, der kan hjælpe dig.
  Førpris CD: 198,- NU: 99,-

per side